Monday, September 13, 2010

DiLema

assalamualaikum semua....

dah lama kin tak update blog....arini otak kin sedikit mereng...banyak sangat perkara yang nak kena pikir dan setle kan...saat ni banyak lak konflik jiwa yang berlaku...

bos yang marah tanpa sebab dan akhir yer gaduh n xpasal2 suruh kin cari keje lain...semua sbb market skrg sales down...technician kat kedai tu pun nak berenti jugak....so nak pesan kepada bos kat dunia ni...tak semesti yer org bawahan korang ni tak wat keje...sekiranyer ada prblm kewangan pun please la jgn sampai marah org bawahan ..kami x leh nak tolong lebih pun...so jangan la sampai masalah kewangan sendiri bawak sampai pejabat...then xpasal2 pekerja lak yang jadi mangsa....huh sungguh tak adil ...

ok...sudah prob pasal bos...skrg masalah parent lak...entah la...masalah adik2 tak penah yer setle...sorang 2 wat hal...mak lak asyik nak backup adik jer...yang kena akak dia ni...letih la mcm ni...umur dah 24 tapi asyik wat masalah jer...kadang2 rasa macam nak lari keluar dari malaysia...g kat satu tempat yang sapa pun tak kenal diri ini...
tapi tu dah kira mengelat...lari dari masalah...

otak ni tak berenti dari terus berpikir untuk selesaikan prob yang asyik menjelma xpenah putus...kadang2 masa untuk diri sendiri tak ada...dan seolah2 berlalu tanpa kita sedari...bila pikir kawan semua dah berjaya...rasa iri terbit dalam hati...dan perasaan sering persoalkan kenapa kita masih disini...kenapa mudah rezeki orang...dan kenapa payah rezeki diri ni...hh...

ok la duu takat ni...ada keje sikit...insya allah...kita sambung lagi nanti...

1 comment:

kamarulzaman said...

nieee..nak ckap cket niieee..tu semua anggapan diri dia jerrr..klau nak raser kepala jadi tak serabut sangat..kita kena ingat..org2 kat luar tu ada lagi teruk dari kita..ader tu sampai bunuh diri..tu yg tak ingat allah..so klau die ingat allah bebanyak lah berdoa n ber sabar yekkk....